RSS

Четврто такмичење „Пословни изазов“ у Школском центру „Никола Тесла“

02 дец

Четврто такмичење „Пословни изазов“ oрганизовано је у Школском центру „Никола Тесла“ у уторак, 29.11.2016. у оквиру програма „Достигнућа младих“ у Србији.

Као и пре четири године када смо први у Србији организовали школско такмичење и ове године смо хтели да уведемо нешто ново. Поред 30 ученика Школског центра „Никола Тесла“ такмичило се и 6 ученика Техничке школе Железник из Београда и 21 ученик Хемијско – медицинске школе из Вршца.

image00080_resize

И ове године заинтересовани ученици су се пријављивали попуњавањем електронског формулара, до ког су могли доћи преко Мудл платформе http://internetucionica.com  или преко QR кода. У пријаву су поред свог имена, презимена и одељења уносили и своју имејл адресу на коју су на почетку такмичења добили обрасце за израду презентације и бизнис. Након завршетка првог дела такмичења тимови су попуњене обрасце преко имејла послали организаторима.

Како би се што боље припремили за такмичења учесници Школског центра „Никола Тесла“ су у четвртак 24.11.2016. имали прилику да чују предавања наставника економске групе предмета Зорице Павков о СВОТ анализи и изради бизнис плана и наставника електротехничке групе предмета Милана Његомир о начину такмичења. Ученике Хемијско – медицинске школе је припремила  наставница економске групе предмета Оливера Михајловски, док је госте из Београда припремао наставник практичне наставе Богица Борисављевић.

На такмичење се пријавило 57 ученика. Они су распоређени у 14 тимова и имали су задатак да за три сата направе презентацију и бизнис план предузећа које би одговорило на задати изазов и након тога у троминутном излагању пред комисијом одбране свој рад .

Задатак за такмичење који је послала Ксенија Милић из „Достигнућа Младих“, а такмичарима прочитао директор Жељко Ивковић школе је гласио:

„Ваш тим има задатак да препозна пословну прилику инспирисану железничким саобраћајем.

Имате могућност да истражите и примените најсавременија достигнућа из далеке Азије или да се осврнете на слабе тачке домаћег железничког саобраћаја које желите да унапредите. Развој сваког пословног подухвата је уједно и прилика да се животи многих људи промене на боље – а ово је прилика да ваш тим представи како треба да изгледа железнички превоз по мери модерног човека!“

Жири у саставу дипл.екон. Гордана Гагић Боројевић из Ерсте банке, дипл.инж.маш. Александар Ковачевић из фирме TCS из Вршца, дипл.ел.инж. Никола Стојисављевић из фирме Биро плус из Вршца и дипл.инж организације рада Богица Борисављевић из Техничке школе Железник из Београда  је имао тежак задатак да одабере најбоље тимове.

 • Прво место је освојио тим у саставу: Душан Ступар из техничке школе у Железнику, Јелена Рибаров из Хемијско – медицинске школе, Филип Миличић  и Елена Стојковски из Школског центра „Никола Тесла“
 • Друго место је освојио тим у саставу: Немања Микавица из Хемијско – медицинске школе, Миљана Стефанов, Илија Маравић и Марина Дрљача из Школског центра „Никола Тесла“
 • Треће место је освојио тим у саставу: Данило Ристин и Аница Андраковић из Хемијско – медицинске школе, Дуња Марић и Лука Станишић из Школског центра „Никола Тесла“ .

Поред покретача овог такмичења у Школском центру „Никола Тесла“ професора, Светлане Његомир, Мирјане Анкић и Милана Његомира у организацији такмичења су учествовали и професори економске групе предмета, Зорица Павков и Оливера Михајловски.

Да такмичење успешно протекне велики допринос су дали професори електротехничке групе предмета Ненад Цветковић и Зоран Милојковић, професори економске групе предмета Весна Мицевски Антал, Златко Новески и Санела Стефановски и машинске групе предмета, Мирослав Лепир и Роберт Живанов и ученици Александар Коци и Алекса Чапара ученици 2/2, Александар Станојев и Иван Човић  ученици 4/1.

Читав догађај је остао забележен фотографским апаратом колеге Зорана Милојковића.

Освежење за такмичаре, организаторе и жири су обезбедиле компаније Swisslion-Takovo и пекара Супер

 

 
1 коментар

Објављено од стране на 2. децембра 2016. инч Остало

 

Један одговор на “Четврто такмичење „Пословни изазов“ у Школском центру „Никола Тесла“

 1. Светлана

  2. децембра 2016. at 22:33

  Reblogged this on Светланин простор and commented:
  Четврти „Пословни изазов“ у Школском центру „Никола Тесла“.

   

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: